Pálava – exkurze, kterou chcete zažít!

Tak jsme se dočkali! Minulý týden jsme se, jakožto třeťáci, vydali na poznávací exkurzi na Pálavu.

Strávili jsme čtyři dny ve městě Mikulov a jeho okolí výšlapy, výlety a hlavně poznáváním svých spolužáků, se kterými jsme se díky covidu vlastně znali spíše přes monitory.

Všichni jsme se sešli v úterý brzy ráno na opavském nádraží a společně se vydali na nebezpečnou cestu pomocí Českých drah. Zde bychom chtěli opravdu hodně poděkovat učitelům za zajištění místenek, díky kterým jsme si v plném vlaku měli právo sednout. 

Nezastavilo nás ani špatné počasí, nasadili jsme pláštěnky a šlapali dál. Zdolali jsme Děvín a Svatý kopeček, prozkoumali jsme jeskyni na Turoldu, navštívili valtický zámek, prošli stezku Železné opony, procházeli se Mikulovem a při každém z těchto výletů se vzdělávali v oblastech biologie, geologie, zeměpisu i historie.

Cestou zpět sice nastaly malé komplikace v podobě zpoždění vlaků, ale my jsme využili i tento čas na nádraží a zahráli si hry, povídali si nebo se učili na následující týden. Heslem bylo: ,,Nikdy to nevzdávej!“

Co dodat? Byly to prostě skvěle strávené dny plné smíchu a radosti. Učitelé se nám naplno věnovali, ale zároveň jsme měli dostatek osobního volna pro trávení času s třídním kolektivem. Začali jsme se bavit s lidmi, se kterými jsme předtím prohodili jen pár slov, a utužili tak přátelství, která vydrží i po střední škole.

Tohle prostě musíte zažít, abyste pochopili.

Za žáky 3. ročníku