Další DofE expedice za námi

V průběhu dubna a května se žáci zapojení do programu DofE vydali na turistické expedice, které bývají oblíbenou součástí programu.

Ať už bronz, nebo zlato, každou expedici je třeba dopředu s pomocí mapy detailně naplánovat.  S sebou si sbalit oblečení do každého počasí, jídlo a potřeby k vaření, nezbytnosti k osobní hygieně. Každý gram váhy na zádech se při pochodu počítá. A jak si s tímto úkolem poradily naše účastnice? 

Vezmeme to pěkně popořadě. V polovině dubna, kdy nám ještě teplé počasí tolik nepřálo, se vydaly dokonce dva týmy bronzové úrovně do společného cíle – Melče. V průběhu dvoudenního pochodu účastnice fotily místní památky (a poté fotky nahrály na turistické servery) nebo vyčistily lesy od odpadků. Další bronzový tým si splnil svoji cvičnou expedici v prvních květnových dnech, tentokrát v lokalitě vítkovského Podhradí. 

Na závěr se v polovině května vydala odvážná skupina na náročnou trasu napříč Bílými Karpatami. Jelikož děvčata plní zlatou úroveň ceny, jejich expedice trvala 4 dny. V průběhu trasy pomocí aplikace účastnice měřily míru hluku v předem vybraných lokalitách. Kopcovitý terén a těžké batohy daly opravdu zabrat, ale o to lehčí nohu budou děvčata mít na zahraniční expedici v září. Těžko na cvičišti, lehko na bojišti.

Že byste také zvládli takový pochod? Že to nemůže být nic těžkého? Že byste se také chtěli zapojit? Neváhejte a kontaktujte paní učitelky Kateřinu Hertlovou nebo Vendulu Kopťákovou a dozvíte se více.