S Erasmem na jih Španělska

Díky programu Erasmus+ a také projektu Watering our future se skupina žáků 2. A a 3. A vydala za poznáním španělské kultury. Tentokrát to bylo opět město Algeciras na jihu Španělska.

Dne 30. dubna večer jsme se všichni sešli na autobusové stanici ÚAN v Ostravě. Jeli jsme odtud společně do Vídně, kde nám v 6 hodin ráno letělo letadlo směrem do Málagy. Tam jsme celý den poznávali krásy města a brzy večer ulehli na svá lůžka v hotelu. Další den nás čekal výlet na Gibraltar, a tak jsme měli možnost být na skok ve Velké Británii.

V autobuse, který nás vezl z Gibraltaru do Algeciras, jsme nedočkavě a v mírném stresu rozebírali, jaké budou naše hostitelské rodiny. Ty už čekaly na zastávce a po příjezdu nás příjemně přivítaly. Celý týden jsme měli nabitý program. Navštívili jsme městskou radnici, nejjižnější město Tarifu, poznali jsme více do hloubky město Algeciras, místní zvyky a také to, jak taková španělská rodina vlastně žije. 

Tento výjezd nám všem dal mnoho zkušeností a zážitků, na které budeme ještě dlouho vzpomínat. Jsme vděční, že jsme mohli takto vycestovat, a to ještě za doprovodu skvělých kantorů.