Několik postřehů z cesty do Itálie aneb Erasmus+ opět v akci

V sobotu 2. dubna 2022 se skupina studentek z 2. A a 3. A v čele s paní učitelkou Kopťákovou a señorem Plačkem vypravila s Erasmem do Itálie.

Pod záštitou projektu Watering Our Future jsme se společně se španělskými a italskými studenty celý týden věnovali aktivitám spojených s vodou. Vyzkoušeli jsme si chemické i fyzické pokusy ve specializovaných laboratořích a dozvěděli se zase něco nového. Zjišťovali jsme hustotu a tvrdost vody, navštívili environmentální muzeum a absolvovali obohacující přednášku v italštině o řece Tanaro doprovázenou dlouhotrvající procházkou.

Mimo to jsme si řádně prošli historické centrum Alby, navštívili město Turín a jeho velkolepý královský palác a užili si krásných výhledů. Samozřejmě se naše kulturní zážitky neomezují jenom na památky – během jednoho týdne jsme si dopřáli pizzy a těstovin, co hrdlo ráčí a peněženka dovoluje. Ochutnali jsme místní vyhlášenou zmrzlinu crema dal 1947, což je mimo jiné i datum založení zmrzlinárny La Romana, ve které se tato lahůdka prodává (za autorky článku však doporučujeme zmrzlinu frutto della passioneDallate).

Celý výjezd jsme si i přes všechny strasti na letišti velmi užili. Rozšířili jsme své znalosti, poznali cizí kulturu a spřátelili se s ostatními studenty. Zapojení do projektu Erasmus+ všem doporučujeme.