GymplBands pro uši i pro duši

V pátek 11. února 2022 se po roční pauze sešli opět fanoušci tradičního školního koncertu.

Ten každoročně dává možnost studentským i profesionálním kapelám, aby se představily publiku v opavském Klubu ART.

Pravidlem přitom je, že alespoň jeden člen kapely musí být žákem (případně absolventem či učitelem) Slezského gymnázia. Dalším typickým znakem se již před lety stal fakt, že výnos z koncertu putuje na dobrou věc – letos ve prospěch Kačenky Juchelkové, která se statečně pere s následky dětské mozkové obrny. Výtěžek z koncertu jí umožní podstoupit rehabilitační pobyt v lázních Klimkovice.

Prostřednictvím tohoto článku bychom chtěli poděkovat hned několika skupinám lidí. Samozřejmostí je vzdát dík kapelám, které svou produkcí koncert naplnily. Vážíme si vašeho talentu, nadšení pro hudbu i hodin strávených na zkouškách. Uznání si zaslouží i ZIPáci, kteří koncert zorganizovali. Možná jste nestáli na pódiu, ale bez vás by celá akce nebyla možná – užijte si alespoň virtuální potlesk! Další dík putuje ke skvělému publiku. Vytvořili jste bezvadnou atmosféru. Doufáme, že se příští rok zase na koncertu sejdeme.

Závěrem mi dovolte osobní postřeh. GymplBands je pro mě samotnou vždycky svátkem. Upřímně obdivuji hudební talent, kterého se mi nedostává. Každou účastí na koncertu dostávám možnost být součástí skupiny lidí, kteří neztratili ideály, kteří nelitují času a námahy na to, aby vznikl úžasný společný zážitek. Nezbývá než popřát: Long live GymplBands!