Páteční dobroty se 3.C

V pátek 17.12.2021 se třída 3.C složená z francouzštinářů a ruštinářů rozhodla ozvláštnit své hodiny pečením sladkých dobrot.

Ingredience i recepty si studenti zajistili sami.

Skupina ruštinářů si pochutnala na ruských blinech, jejichž nejpodstatnější složkou byl kefír. Dochutili si je domácími marmeládami, ale ochutnali je také na tradiční ruský způsob – s kaviárem.

Francouzštináři se nejdřív pustili do pečení anglickeho Apple crumble. Lahodná a lehce kyselá jablka vytvořila s křehkou a křupavou drobenkou výbornou symfonii chutí. 

K tomu si pak na speciální ploténce usmažili spoustu tenounkých francouzských palačinek dochucených nutellou, marmeládou nebo džemem, o které se pak s radosti podělili i s ostatními spolužáky a učiteli.

Za doprovodu vánočních koled si studenti tyto hodiny velmi užili a naladili se na blížící se Vánoce.