Idylickou atmosféru přinesly nazdobené smrčky i vánoční koncert

Dne 6. prosince 2021 se na Slezském gymnáziu rozeznělo Vánoční zpívání. 

Byla cesta, byla ušlapaná (živě)

Tato akce je u nás už zvykem, ale letos jsme se museli vypořádat s malou komplikací. Všem známý Covid-19 nasadil divákům povinné respirátory a mnohým tak znemožnil přidat se k naší produkci. Přesto se nám povedlo tuto akci zvládnout na jedničku.

Vše začalo asi tři týdny před konáním koncertu. V celé škole se sháněli žáci a učitelé, kteří by účinkovali. Ti, kteří se zapojili, museli za krátký čas zvládnout celkem dvanáct písní. Zkoušky byly náročné, ale velmi nás všechny překvapilo, jak rychle jsme se sehráli. V našem malém sboru se sešli studenti ze všech ročníků. Bylo krásné pozorovat, jak starší a zkušenější pomáhají těm novým, již se ke sboru letos přidali. Mezi ně jsem patřila také já a moje kamarádky. V průběhu nacvičování nám covid-19 trochu házel klacky pod nohy, ale i tak se náš sbor nevzdal a dotáhli jsme to až ke dni konání koncertu. V programu bylo zahrnuto jak zpívání samotných studentů, tak společné vystoupení  s učitelským sborem, tradiční vánoční písně i moderní repertoár soudobých interpretů.

Když koncert začal, atmosféra v mezipatře připomínala rodinu, která si u krbu zpívá vánoční koledy. Bylo krásné pozorovat, jak se divákům rozzářily oči, hlavně když nám paní učitelka za celý pedagogický kolektiv popřála šťastné a veselé Vánoce plné pohádek.