Přednáška o HR pro studenty semináře z psychologie

Jak vypadá pracovní pohovor a co od něj můžeme očekávat?

Jak má vypadat správný životopis? Co by měl nebo naopak neměl životopis obsahovat? Na tyto dotazy a mnohé další odpověděla na přednášce konané dne 7. prosince 2021 seminaristům z psychologie HR specialistka Tereza Tkáčová.

Tereza Tkáčová je bývalou studentkou Slezského gymnázia. Nyní pracuje pro společnost Slevomat na pozici personalisty. Dobře tedy ví, jaké předpoklady je nutné splnit pro úspěšné přijetí do světa plného pracovních příležitostí. Pro studenty, kteří právě dokončili své vzdělávání, je tedy jedním z klíčů k úspěchu schopnost vytvořit kvalitní a zároveň korektní životopis, který potenciálního zaměstnavatele zaujme.

Seminaristé se v rámci přednášky dozvěděli, co obnáší práce HR specialisty a že HR a PR specialista není totéž. Také se měli možnost podívat, jak vypadá správný životopis, a zjistili, co by měl obsahovat a jak se tvoří. Nakonec studenty přednášející provedla tím, jak vypadá pracovní pohovor a jak ho zdárně zvládnout.      

Děkujeme Tereze Tkáčové za přínosnou přednášku a spoustu informací, které studenti mohou využít v budoucnu, až se budou ucházet o zaměstnání.