DofE na sněhu

Krajinou jako z Ledového království jsme se pustili s odvahou – a zima nám opravdu nebyla!

Zatímco naprostá většina z nás si užívala první mrazivé dny a sněhovou nadílku z pohodlí domova, zachumlaná do teplé deky a s šálkem horkého kakaa v ruce, dofáci si řekli, že takto tedy rozhodně ne a skupinka otužilých účastníků programu DofE se rozhodla odejít si svoji cvičnou expedici.
V pondělí 29. listopadu jsme tak odstartovali historicky první zimní expedici a nemohla dopadnout lépe. Cesta vedla zasněženou krajinou jako z obrazů od Josefa Lady, pro cíl expedice, fotografování turisticky zajímavých míst okolí hradeckých lesů a nahrávání těchto fotek na turistické servery, si tak účastníci nemohli vybrat lepší den. Proti chladnému počasí jsme se vybavili několika vrstvami teplého oblečení, a pokud ani to nepomohlo, tak rychlá chůze zabere vždy.

Účastnit se pochodu a přespání „v divočině“ v zimě je rozhodně neopakovatelný zážitek a jsem ráda, že se mezi námi najdou dobrodruzi, kteří jdou vstříc zážitkům takového druhu. Doufám, že to nebyla první a zároveň poslední zimní expedice, ale bude takových přibývat. Snad těm z vás, kteří ještě váháte, dopomůžou slova účastníků: „Moji prví expedici považuji opravdu za úspěšnou. Velice jsem si ji užila a byl opravdu kopec srandy. S pořádnou obuví, teplým jídlem v žaludku a kvalitním spacákem se dá totiž přežít i zima, jako je tahle, a nachodit za dva dny pěkných 25 kilometrů.“

 Že byste chtěli také zažít takové dobrodružství? Že nevíte, co je DofE? Že byste se rádi dozvěděli více? Že byste se rovnou chtěli zapojit? Neváhejte a obraťte se na paní učitelky Hertlovou nebo Kopťákovou. Těšíme se na vás a na další zážitky s programem DofE.