Co dělají studenti ve svém volném čase? Pomáhají druhým!

Jak? To se dočtete na následujících řádcích:

Ve středu 10. listopadu 2021 se studenti Slezského gymnázia vydali do víceúčelové sportovní haly v Opavě s jasným cílem – chtěli návštěvníky basketbalového utkání požádat o finanční dar a poté věnovat získané peníze Nadačnímu fondu Krtek, který se věnuje problematice léčby onkologicky nemocných dětí. Vizí je pomoci udržet současný vysoký standard komplexní péče o dětské onkologické pacienty, maximálně usnadnit jejich léčbu, zmírnit její následky a výrazně navýšit možnosti personalizované medicíny pro všechny děti, které to potřebují.

V tento den v kasičkách, se kterými jsme obcházeli halu, „zazvonilo“ celkem 36 600 korun, a to díky příznivcům basketbalu, kteří přispívali jak po malých, tak větších částkách. Návštěvníci měli také možnost zaslat peníze na transparentní účet, jehož číslo obdrželi na darovaných letáčcích. Samotný basketbalový tým Opava rovněž přispěl a tím dorovnal částku 36 600 Kč na sumu 50 000.

A jaké pocity měli zapojení studenti SGO?

„Nejprve jsem byla trošku nervózní, protože normálně lidi nežádám o darování peněz, ale po prvních dvou zkušenostech jsem si uvědomila, že to jde na dobrou věc a my jsme ti, kteří mohli pomoct a vybrat vysoký obnos peněz. Cítila jsem se fakt spokojeně a měla jsem v sobě potom hodně energie. Byla jsem moc ráda, že jsem mohla pomoct.”

Všem za každou korunu děkujeme a vážíme si jí.