Další bronz do sbírky

Ani sychravé počasí neodradilo od dobrodružství expediční skupinu složenou z žáků druhých ročníků.

Cílem dvoudenní výpravy (18. a 19. října 2021) byly nedaleké Jeseníky a pro většinu účastníků tato expedice znamenala zdárné ukončení bronzové úrovně DofE

Skupina si cestu skvěle naplánovala. Prošli část nejznámější trasy přes hlavní hřeben Hrubého Jeseníku a poté kráčeli oblastí nechvalně známou kvůli čarodějnickým procesům na konci 17. století. Za cíl si expedice dala pořídit foto a videomateriál, který použije k výrobě informačního videa pro budoucí zájemce. Někdy je totiž opravdu těžké se pořádně sbalit, i když jenom na dva dny, a každý gram váhy navíc je po celodenním nošení batohu opravdu znát.

Jak jsem psala výše, expedicí končí pro tyto účastníky bronzová úroveň. Já ale na skupinu prozradím, že se rozhodla pokračovat v programu DofE dál už na úroveň zlatou, z čehož máme upřímnou radost. Do budoucna přejeme spoustu zážitků a zkušeností, které s programem přichází. 

Ještě nejste zapojeni do DofE? A chtěli byste? 🙂 Neváhejte a obraťte se pro bližší informace na paní učitelku Herlovou nebo Kopťákovou.