Žáci a učitelé SGO se vrátili do budovy na Zámeckém okruhu

Po náročné rekonstrukci se výuka na SGO přesunula zpět do prostor školy.

Na sklonku minulého školního roku se po dlouhých měsících distanční výuky vrátili žáci Slezského gymnázia do školních lavic. Protože se v budově na Zámeckém okruhu rozběhla plánovaná rekonstrukce veškeré elektroinstalace, sešli se studenti a jejich učitelé ve školní budově na Praskově ulici. Podmínky nebyly zcela ideální, ale personál gymnázia se postavil problémům čelem a soudíme, že obstál se ctí.

Přesto jsme se všichni těšili na návrat do domovské budovy. Ten se uskutečnil ve středu 6. října 2021. Naši žáci opět zasedli do lavic ve svých třídách, opět se rozběhl ruch školních chodeb, v provozu je školní jídelna a začíná se také sportovat v naší hale.

Před nástupem žáků jsme se společně s provozními zaměstnanci a pracovníky stěhovací firmy snažili školu připravit co nejlépe. Téměř všechny učebny už slouží, zprovozňuje se počítačová síť, zpět instalují dataprojektory. Chystá se také nová výzdoba. Dny otevřených dveří v prosinci a v lednu všechny návštěvníky jistě přesvědčí, že Slezské gymnázium je škola, jak má být.