Studentské volby 2021 – Každý hlas se počítá!

Do projektu vzdělávacího programu JSNS společnosti Člověk v tísni se zapojilo na 335 středních škol, včetně té naší.

Pomalu, ale jistě se nám blíží říjen a s ním i volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, které se budou konat 8. a 9. října. V průběhu pondělí 20. a úterý 21. září 2021 jsme na našem gymnáziu zorganizovali Studentské volby, které se v tyto dny konají na středních školách po celé České republice.

Organizace voleb na naší škole proběhla pod záštitou studentského parlamentu – ZIPu v čele s paní učitelkou Mgr. Kamilou Tkáčovou. Hlavními organizátory byly studentky čtvrtého ročníku Leontýna Holečková a Kateřina Jahodová. Funkci volební komise zodpovědně zastávali studenti Petr Sedláček, Erik Novotný a Quynh Anh Nguyen. Tímto bychom chtěli poděkovat všem, kteří se na organizaci a následném uskutečnění Studentských voleb podíleli.

Část studentů se bohužel nemohla voleb z důvodu nemoci či povinné karantény zúčastnit. I přesto byla letošní volební účast celkem vysoká. Ke Studentským volbám se dostavilo 249 voličů, což znamená 69 % studentů naší školy.

A jak volby na naší škole dopadly?

Na prvním místě se s 80 hlasy umístila koalice Piráti a Starostové. Druhé místo a s ním i 75 hlasů získala koalice SPOLU. Pomyslnou bronzovou příčku obsadilo s 23 hlasy hnutí ANO.

Na závěr děkujeme společnosti Člověk v tísni, díky níž jsme si mohli nanečisto vyzkoušet, jak volby probíhají. Zároveň děkujeme všem studentům, kteří k volbám přišli a nebáli se vyjádřit svůj názor, protože každý hlas se počítá!