Proč je Opavská míle spjata také s SGO?

V úterý 7. září slavila Opava atletický svátek, kterého se zúčastnili také sportovci ze Slezského gymnázia.

Po dlouhé pauze způsobené pandemií koronaviru se do našeho města vrátily sportovní akce. V aktuálním školním roce byla první z nich Witzenmann Opavská míle. Na jejím startu nechyběli ani reprezentanti naší školy.

Odstartováno bylo několik okamžiků po osmnácté hodině. Závodníci vyrazili po Olomoucké ulici do centra – běh končili na Horním náměstí. Zde je očekával špalír Opavanů, kteří přišli své favority podpořit ve finiši. Po zhruba čtyřech minutách se do cíle vřítili první závodníci. Naši sice nebyli mezi nejrychlejšími, ale v poli nezaostali a postupně všichni proběhli cílovou rovinkou. Protože ne každý se může denně věnovat tréninku, oceňujeme jejich výkony pochvalným potleskem.

V závodě jsme si všimli několika našich absolventů, nejdůležitější pro nás ale byli učitelé, kteří se závodu zúčastnili a jako tým obsadili 3. místo: Mgr. Radim Frič, Mgr. Kateřina Hertlová, Mgr. Vendula Kopťáková, Mgr. Kamil Plaček a Mgr. Jeroným Toloch. Blahopřání k výkonu letí také za Karolínou Sněhotovou. Díky, jste borci!