Helpáci hodnotí uplynulý rok

V právě končícím školním roce 2020/2021 projekt HELP P3 nezahálel a snažil se na sobě stále pracovat.

Přestože pandemická situace to neulehčovala, zorganizovali jsme nespočet aktivit, jako například online přednášky pro základní a střední školy, setkání s lidmi, kteří prošli poruchou příjmu potravy, a také jsme se zúčastnili soutěže Brána k druhým.

Nezaháleli jsme ani na sociálních sítích a snažili se vylepšit náš Instagram (@helpp3). Zde se snažíme vyvracet mýty o poruchách příjmu potravy a pravidelně přidáváme dokumentaci z našich přednášek a aktivit. Chceme oslovit větší publikum, proto přidáváme mýty o PPP i v anglickém jazyce.

Povedlo se nám uspořádat celkem 31 přednášek pro více jak 600 žáků. Veškeré přednášky probíhaly online, a to přes platformy Meet nebo Teams.

Velmi přínosná pro nás byla setkání s Gabrielou Švejdovou a Vojtou Binarem, kteří nám – opět přes videokonferenci – předali svou vlastní zkušenost s poruchou příjmu potravy.

Velkou radost nám udělalo vítězství v soutěži Brána k druhým. Ta hledala pozitivní příklady a skutky v naší společnosti, na nichž se podílejí žáci a studenti do 26 let. Náš projekt HELP P3 se umístil na prvním místě v kategorii do 18 let.

Členové projektu se v letošním školním roce posunuli o velký kus dál a již teď se těší na následující rok.