Bronzové expedice DofE za námi

Uplynulé dny se nesly v duchu dobrodružných expedic DofE.

Že nevíte, o co se jedná? Účastníci programu DofE musí splnit mimo dovednostních, sportovních a dobročinných aktivit i několikadenní expedici. Tato výprava bývá náročným, ale dobrodružným zakončením celého snažení. A jak si s úkolem poradili naši Dofáci? 

Na konci května (27. – 28. 5.) vyrazily hned dvě skupiny na ostrou bronzovou expedici. Oba týmy se skládaly z žáků druhého ročníku (2. A, 2. C) a jako cílovou destinaci si vybraly Hostýnské vrchy. Každý den účastníci ušli v kopcovitém terénu bezmála dvacet kilometrů (někdy i přes, protože zabloudit se dá velmi snadno :)), a to s nelehkou zátěží na zádech v podobě batohů se stany, spacáky a dalšími věcmi potřebnými pro přežití v přírodě. Jako cíl expedice si žáci vybrali fotografování památek a zajímavých míst a následné umístění fotografií na internetové stránky mapy.cz. Takže až budete mapovat prostor na vaši dovolenou na Vsetínsku, pozorně sledujte, jestli fotografie nejsou od spolužáků z SGO.

Druhá skupina si stanovila jako cíl natočení motivačního videa pro budoucí Dofáky a na výsledek se už teď moc těšíme. Většina účastníků těchto expedic už má všechny náležitosti bronzové úrovně DofE za sebou, a tak nezbývá než pogratulovat ke splnění. Jsme si pevně jisti, že jim jejich snažení přineslo spoustu nových dovedností a zážitků. 

Svoji cvičnou expedici absolvoval o týden později (4. a 5. 6.) tým složený z žáků 1. A a 1. C. Vydali se na nelehkou cestu údolím řeky Moravice, během které pečlivě sbírali a ukládali různé rostliny k vytvoření herbáře. I tato výprava si oproti plánu svoji trasu nedobrovolně o pár kilometrů prodloužila. Odměnou jim v cílové destinaci, na rozhledně ve Starých Těchanovicích, byly krásné výhledy při západu slunce a vydařený táborák. 

Chcete zažít i vy podobné dobrodružství? Chcete se pravidelně věnovat vybrané činnosti? Rádi byste pravidelně sportovali? Nebojte se a přihlaste se do programu DofE. Určitě nebudete litovat!