Půl roku za velkou louží

Spojené státy americké jsou pro většinu z nás země zahalená tajemstvím. Jeho roušku poodhrnula Tereza Fingerhutová.

Máme pocit, že Státy díky nejrůznějším filmům či seriálům dobře známe, ale jak se liší skutečnost od umělecké fikce? Jak opravdu vypadá studium na tamní střední škole? Je pravda, že všichni Američané jsou obézní a jedí jenom ve fast foodech? Mají opravdu tak jinou povahu než my, Evropané?

Na tyto a mnoho dalších otázek jste se mohli dozvědět odpověď 28. dubna 2021, kdy pro nás studentka čtvrtého ročníku Slezského gymnázia Tereza Fingerhutová měla připravenou přednášku o svém studijním pobytu v USA. Strávila půl roku v Seattlu a mohla se tak s námi podělit o své zkušenosti a zážitky.

Dozvěděli jsme se, jak se vůbec může člověk na takový studijní pobyt dostat, jaké zajímavé lidi může potkat a jak mu to rozšíří obzory. Dále jsme byli provedeni, aspoň skrze fotografie, po krásném městě Seattlu a seznámeni s tím, jak se v USA slaví některé významné svátky.

Přednáška byla velice zajímavá, poutavá a sklidila mezi posluchači velký úspěch. Tímto děkujeme Terce za její ochotu a těšíme se někdy v budoucnu na viděnou na další přednášce.