Google bude mít workshop pro žáky SGO

Studenti Slezské gymnázia dostali jedinečnou možnost zúčastnit se workshopu New Generation of Founders (#NewGenerationOfFounders), které jsou pořádané v rámci programu Grow with Google (#GrowWithGoogle).

Tyto workshopy podporují podnikatelské prostředí v České republice. V rámci workshopů Grow with Google školí i Design Thinking, jejichž cílem je vzdělávání firem a jednotlivců. 

Studenti pracující v projektech HELP P3, zabývá se poruchami příjmu potravy, ZIP – školní parlament, EMISE – zabývá se ochranou životního prostředí, MŠ Eliška – pracuje s handicapovanými dětmi, TV SGO – školní televize, a projektu Pěstouni – kde studenti pracují s pěstounskými rodinami,  museli napsat motivační dopis, aby se dostali do skupiny vybraných jedinců na školení Design Thinking.

Tento workshop je zaměřen na kreativní myšlení a studenti tak mohou zlepšit své dovednosti v týmové práci v rámci projektů. Věříme, že nabyté vědomosti uplatní nejen v projektové činnosti, ale hlavně v budoucnu při studiu na vysokých školách i následně v zaměstnání. Jsme nadšeni, že Google zaměřuje svou pozornost i na výchovu budoucí generace a umožní tak rozvoj osobnosti i středoškolákům.