Slezské gymnázium je akreditovanou školou pro Erasmus+

Tak to vyšlo! Slezské gymnázium se stalo jednou z pouhých 27 středních škol v republice, které získaly novou akreditaci v programu Erasmus+.

Skvělá zpráva pro všechny, kdo mají rádi cestování, poznávání a mezinárodní spolupráci.

Pro naše žáky to znamená, že se v následujících letech mohou těšit na celou řadu mezinárodních příležitostí, například na týdenní vzdělávací pobyty na partnerských zahraničních školách, nabídky krátkodobých i dlouhodobých studijních stáží či setkání s našimi zahraničními kolegy, kteří navštíví Slezské gymnázium v rámci pracovních výměnných pobytů. Pro vyučující znamená akreditace možnosti dalšího vzdělávání, ať už v jazykové oblasti, nebo v odborné sféře.

Schválení akreditace vítáme, neboť umožňuje zapojení do výše uvedených aktivit i žákům ze sociálně slabších rodin – díky grantům poskytnutým z Erasmus+ fondů může vycestovat opravdu každý, kdo má zájem se rozvíjet, nelituje úsilí a práce navíc, je aktivní a má dobré nápady.

Doufáme, že se epidemická situace brzy uklidní, abychom této skvělé příležitosti mohli naplno využít.

Závěrem se sluší poděkovat Mgr. Kamilu Plačkovi, který je autorem akreditační žádosti. Díky jeho práci a invenci se žákům i učitelům Slezského gymnázia již poněkolikáté otevírají dveře do Evropy.