TV SGO reprezentuje školu i v roce 2021

Školní televize Slezského gymnázia bude i v tomto roce natáčet akce a projekty na naší škole.

Již od minulého roku probíhá spolupráce s BK Opava a místo natáčení naživo nyní děláme sestřihy ze zápasů a streamy přímo z haly BK Opava při domácích zápasech. Během streamování samozřejmě doprovází video komentář a další členové televize se starají o předzápasové rozhovory a jejich editaci. Jako důkaz přikládáme sestřih zápasu BK Opava vs. Basket Brno a sestřih ze zápasu BK Opava vs. BK NH Ostrava.

Stále se učíme a chodíme na školení k odborníkovi panu Martinu Petráskovi na Slezskou univerzitu v Opavě.

Během distanční výuky na podzim jsme natočili video do soutěže s Českou televizí o zapojení programu ČT EDU do výuky. Nyní čekáme na vyhodnocení.

Spolupracovali jsme s žáky zapojenými do soutěže s paní europoslankyní Ditou Charanzovou. Video poukazovalo na to, jaké výhody podle nás přináší členství České republiky v Evropské unii. Naše video dostalo zvláštní ocenění poroty za kreativitu. 

Snažíme se posouvat kvalitu: od Basketbalovému klubu Opava máme novou techniku, vedení Slezského gymnázia zajistilo i Adobe software. Moc děkujeme. Konkrétně se jedná o nový notebook a střihovou kartu, díky níž se diváci mohou do budoucna těšit i na přímé přenosy. Získali jsme licence na profesionální aplikace Adobe Photoshop, Adobe Premiere Pro – vzhledem k tomu je kvalita videí i grafiky znatelně vyšší. Naší nejnovější technickou vychytávkou je nový green screen.