DOD jsme uskutečnili formou živého přenosu

Jako každý rok se na SGO pořádal Den otevřených dveří. Tentokrát jsme však museli sáhnout k trochu netradičnímu řešení, a sice zorganizovat celou akci formou živého přenosu. Sestříhaný záznam streamu je možné zhlédnout na YT kanálu SGO TV.

Paní učitelka a moderátoři, tedy Eliška a já, jsme dali dohromady koncept, podle kterého jsme si napsali scénář, paní ředitelka sledovala kanál s otázkami a všichni jsme se těšili, až začneme vysílat. Po mnoha zkouškách a úpravách aparatury jsme byli na vysílání připraveni.

Veškerou techniku zajistila TV SGO a školní sbor technicky nadaných učitelů i žáků. O celý přenos se staral pan učitel Kavecký, který vše perfektně naplánoval a vyretušoval tak, že přenos dostal skutečně profesionální úroveň. Ondra Kovalčík spolu s dalšími spolužáky zajistil estetickou stránku a sestříhání záznamu celé akce.

Naše úloha účinkujících nebyla o nic snazší. Všichni čtyři, tedy paní ředitelka, paní učitelka Weiglhoferová, Eliška Celtová a já, jsme se snažili zvládnout výklad přirozeně a klidně, což se nám nakonec po částečné úvodní nervozitě všem skvěle povedlo. Stream jako takový navštívilo mnoho zájemců, kteří se na naši školu chtěli podívat. A když už to nebylo možné osobně, tak alespoň touto digitální formou. Za mě samotného se jednalo o velký úspěch a těším se na další termín druhého DoD, kde se tentokrát snad sejdeme již osobně.