Zlatí a bronzoví „dofáci“ – závěrečná ceremonie

„DofE na cestách“, to je název akce, kterou si české centrum ceny vévody z Edinburghu vynahradilo zákaz hromadných setkání. Míníme tím slavnostní předávání cen úspěšným účastníkům.

A tak se závěrečná ceremonie nekonala v Praze, ale přímo v budovách škol. Naše gymnázium nezůstalo stranou, jelikož tento rok máme nejen úspěšné bronzové účastníky, ale dokonce i zlaté. A to nejen jednoho, ale rovnou čtyři naše žáky!
Cesta k získání certifikátu a medaile není procházka růžovou zahradou. Jakmile se rozhodnete se programu účastnit, musíte se pravidelně zdokonalovat ve sportu, dovednostní aktivitě a věnovat se dobrovolnické činnosti. Na závěr vašeho snažení pak přichází na řadu několikadenní expedice v divočině, kde jste odkázáni jen sami na sebe a své kamarády.
Vše výše zmíněné zvládli naši žáci na výbornou a zcela zaslouženě tak byli 3. prosince 2020 oceněni. Patří jim velký obdiv za to, že vydrželi zlepšovat se jak ve sportu, tak v dovednosti, že pomáhali druhým a hlavně že překonali sami sebe v rámci expedice. Jsem si jistá, že si z programu odnáší i spoustu zkušeností a zážitků, na které budou rádi vzpomínat.
Kdo zvažujete zapojení do programu, neváhejte – nemáte co ztratit, můžete pouze získat.