Středeční přednáška o křesťanství zaujala i v online podobě

Dne 11. listopadu 2020 se i přes to všechno, co se děje kolem nás, uskutečnila listopadová Středeční přednáška s SGO. Nesešli jsme se v Klubu ART, jak je zvykem, ale přednáška proběhla poprvé online formou. Ke svým obrazovkám i v odpoledních hodinách usedlo skoro 80 účastníků z řad studentů, učitelů a širší veřejnosti.

Přednášející P. Jan Czudek, který je opavský děkan a římskokatolický kněz v konkatedrále Nanebevzetí Panny Marie, postupně odpověděl na otázky ohledně vzniku křesťanství, názvu božské bytosti, počtu věřících, Bible, náboženských svátků, křesťanských symbolů a podobně. Nutnost poznávat naznačil pan děkan větou: „Máme celý život na to, abychom poznávali – Boha, druhé, sebe.“ Posluchači měli možnost v průběhu virtuálního setkání psát dotazy a děkan Czudek se nebál odpovědět ani na otázky týkající se kontroverzních témat, takže přednáška byla velmi přínosná a rozšířila obzory všem účastníkům.

I přes občasné technické problémy to byla skvělá alternativa tradičních středečních přednášek, která určitě stála za poslech.