Listopadová Středeční přednáška s SGO realizována online – jste zváni!

Protikoronavirová opatření zavedená v České republice nám znemožňují sejít se naživo, to ale neznamená, že ukončíme cyklus Středečních přednášek, sotva se začátkem školního roku rozběhl. Proto zveme všechny zájemce k virtuálnímu setkání s děkanem při opavské konkatedrále Nanebevzetí Panny Marie Mgr. Janem Czudkem, Th.D.

Děkan Czudek, pocházející z Jablunkova, je od roku 1999 římskokatolickým knězem. Doktorát teologie získal v postgraduálním studiu na Univerzitě Palackého, kde od roku 2011 také vyučuje obor morální teologie. Z toho vyplývá, že se hluboce zajímá o otázky lidského svědomí, svobody vyznání a svobody náboženských projevů. Má rovněž celou řadu dalších zkušeností, zejména z práce v americké farnosti – mezi lety 2007–2011 pečoval o krajany v New Yorku.  

S námi bude děkan Czudek hovořit o základních pilířích křesťanství nebo o svatých, a to nejen o těch, kteří mají vztah ke Slezsku. Připojí také několik zajímavostí. Pokud máte zájem se přednášky zúčastnit, je to možné pouze přes váš doménový účet @sgopava.cz. 11. listopadu 2020 klikněte na odkaz meet.google.com/gqs-pies-knc a od 16.30 s námi buďte na společné vlně.

Plakátek k akci najdete v sekci Středeční přednášky se Slezským gymnáziem.