Projekt HELP P3 uspořádá každoročně desítky přednášek na téma poruchy příjmu potravy. Od jeho vzniku, tedy roku 2007, jich bylo odprezentováno celkem 671.




Jaké poruchy příjmu potravy existují? Jak se od sebe liší? Jak je lze řešit? A jak by měl správně vypadat náš jídelníček? To a mnoho dalšího se z našeho vystoupení žáci dozvědí.
Školní rok 2024/25 začal proškolením pěti nových členů, aby se mohli ihned zapojit do prezentování. Rok pokračoval úpravou materiálů a poté jsme se naplno věnovali realizaci přednášek.
Během prvního pololetí jsme zvládli realizovat přesně 20 přednášek. Naši školu navštívili žáci ze ZŠ Kylešovice, ZŠ Praskova, ZŠ Šrámkova, ZŠ Boženy Němcové, ZŠ Otická, ZŠ Neplachovice, ZŠ Kobeřice a ZŠ Stěbořice.
Do Dolního Benešova, jsme se po domluvě s ředitelem základní školy vydali osobně a proškolili 5 tříd v rámci Týdne zdraví. Za uplynulý půlrok jsme s problematikou poruch příjmu potravy seznámili 406 žáků.
Členové projektu se také zúčastnili dvou Středečních přednášek na téma zdravého životního stylu – Alchymie na talíři, kterou připravila paní Alexandra Hoňková, a Jak poznat skutečně zdravé potraviny, s níž vystoupila paní Jitka Svačinková. První přednáška byla odborná se zaměřením na chemii. Paní učitelka Hoňková nám přiblížila chemické složení potravin a jak bychom je měli správně využívat. Naopak paní Svačinková se nám snažila říct, jak poznat zdravé potraviny. Výklad neobsahoval jen užitečné informace o kvalitě jídla, tekutin a jejich složení, ale také nás na konci čekala i drobná ochutnávka produktů lektorky.
V únoru opět proběhla přednáška Mgr. Hoňkové jen pro studenty zapojené v projektu HELP P3, kde jsme si vše prošli znovu, abychom si mohli udělat důkladnější poznámky a předávat je dál.
Představení projektu HELP P3 jste mohli také vidět na obou dnech otevřených dveří.
V následujících týdnech se budeme věnovat tvorbě nové prezentace o zdravém stravování.
Za projekt HELP P3 jeho studentská vedoucí